Plaatsing Fietsreparatiepaal & Fietspomp

Evenementen

Plaatsing Fietsreparatiepaal en Fietspomp aan ons Fietsrustpunt
Op 27 maart 2020 kreeg ons Fietsrustpunt er een nieuwe Fietsreparatiepaal en Fietspomp bij.

Aan de fietsherstelpaal kan men een fiets ophangen en met een 9-tal basissleutels kan men eenvoudige fietsherstellingen uitvoeren.

Met de fietspomp (voorzien van manometer) kan men de bandenspanning optimaal brengen.

Deze 2 fietsattributen werden ons geschonken door 'Rotary-Geraardsbergen'

waarvoor onze hartelijke dank.

Het was voorzien om deze 2 nieuwigheden op ons Fietsweekend van 16 en 17 mei 2020 plechtig in te huldigen in aanwezigheid van Rotary, doch door de Coronacrisis kan dit helaas niet doorgaan.


De plechtige inhuldiging vond coronaproof plaats op maandag 22 juni 2020 in aanwezigheid van enkele bestuursleden van Rotary Geraardsbergen en onze kerkraad.Onthulling door Dirk Van Huffel (voorzitter Rotary Club Geraardsbergen) en Johan Quintelier (coördinator Fietskerk Onkerzele)

Rotary- en kerkbestuursleden

Rotary Club Geraardsbergen schenkt ’Fietskerk Onkerzele’ fietsherstelpunt!

 

De leden van Rotary Club Geraardsbergen schonken aan de kerkraad van Onkerzele een fietsherstelpunt.  In en rond het Onkerzeelse kerkgebouw zijn er namelijk plannen om de kerk om vormen tot fietskerk.

“Het fietsherstelpunt bevindt zich onderaan de kerktrappen.”, laat Roger Van Liefferinge van Rotary Club Geraardsbergen weten. “Er werd een fietsherstelpaal en een fietspomp geplaatst. Dit is bijzonder handig om fietstoeristen met pech te helpen bij kleine herstellingen aan hun fietsen. Hierbij denken we aan het aanspannen van losstaande bouten, herstel van een lekke band of om gewoon even de banden op te pompen. De fiets kan daarbij worden opgehangen om op een comfortabele manier te kunnen werken.”

Voor Johan Quintelier, coördinator van de fietskerk, betekent het fietsherstelpunt de start van de buitenbeleving rond de fietskerk. “Op termijn is het de bedoeling om het fietsrustpunt verder aan te vullen met infoborden over toeristische informatie met fietsroutes en wandelroutes. Ook binnenin de kerk wordt werk gemaakt van een fietsbelevingsruimte waar de fiets- en wielergeschiedenis van Geraardsbergen zal worden tentoongesteld. De plannen voor de binnenrestauratie van het kerkgebouw én de fietsbelevingsruimte zijn in volle ontwikkeling.”

LOCATIE


Sint-Martinuskerk

Onkerzelestraat

9500 Geraardsbergen (Onkerzele)

Openingsuren alle dagen tussen

10 en 17 uur

EUCHARISTIEVIERINGEN

 


Elke 2de en 4de zaterdag om 17.30u

Elke 1ste zaterdag van de maand om 15u

© Copyright. All Rights Reserved.